Dit gebeurt er met je lichaam als je continu je buik probeert in te houden

Je kunt het volgens een expert beter niet meer doen

Houden van je lichaam zoals het is, is de boodschap die momenteel wereldwijd wordt verkondigd. Een goede boodschap, als je het ons vraagt. Toch maken sommigen zich er nog weleens schuldig aan dat ze hun buik inhouden. Voor een foto bijvoorbeeld. Hoog tijd om hiermee te stoppen, want het is helemaal niet goed voor je!

Nadelige effecten

Voor je mentale gezondheid is het niet goed om je buik in te houden, maar ook voor je fysieke gesteldheid is het niet verstandig. Op dat laatste wil sekstherapeut Rosie Rees graag ingaan. Aan Body and Soul legt de therapeut uit waarom je dat écht niet meer moet doen. Het kan namelijk twee zeer nadelige effecten op je lichaam hebben.

Ademhaling

En een van die dingen is het bemoeilijken van je ademhaling. “Probeer eens diep adem te halen als je je buik inhoudt. Waarschijnlijk kun je dan niet goed inademen”, vervolgt Rees. Doordat je niet goed kan inademen, creëert dit stress voor je lichaam. Zeker als je dit langere tijd doet. 

Bekkenbodem

Een ander ding dat gebeurt, is dat je je bekkenbodem activeert. Of eigenlijk over-activeert. Dit is volgens Rees dan ook een reden waarom vrouwen soms problemen kunnen hebben met het bereiken van een hoogtepunt tijdens het bedrijven van de liefde. Rees’ advies voor alle vrouwen luidt dan ook: stop ermee en houd van je lichaam zoals het is.

Lees ook: Dit is wat de vorm van je buik over je gezondheid kan zeggen

Bron: Body and Soul | Beeld: Unsplash, AllGo – An App For Plus Size People