Eindelijk een echt goed excuus om ’s ochtends later je bed uit te komen! Hier heeft niemand iets op terug!

Slapende-kat

Blijf nog even liggen!

Vind jij dat ook zo fijn? Je nog even lekker een keer omdraaien en uitslapen ’s ochtends wanneer je nog in bed ligt. Nog even lekker ‘snoozen’ terwijl voor veel mensen de dag al begonnen is. Nu kun je dat met een gerust hart doen, want we wisten natuurlijk al lang dat een goede nachtrust noodzakelijk is voor een goede gezondheid, maar dat je van te weinig slaap dik kan worden, dat is nieuw.

Als je namelijk te weinig slaapt, of geen lange stukken aaneen, dan stopt het lichaam niet voldoende met de productie van het stresshormoon Cortisol. Hierdoor krijgt je lijf een te hoog stressniveau. Naast allerlei andere negatieve effecten zorgt dit er ook voor dat er steeds minder verschillende soorten microben leven in je darmen. Hierdoor krijgen ‘slechte’ bacteriën de kans zich in je darmstelsel te nestelen. Deze bacteriën zorgen ervoor dat je eten slechter verteerd wordt.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat slecht en/of onderbroken slapen leidt tot het verlangen naar ongezond voedsel en snacks. Tevens zou je er vaker door gaan eten en ook nog eens op de verkeerde momenten van de dag. Dit alles heeft de nodige gevolgen voor je gewicht.

In de leuke video, op de volgende pagina, wordt nog eens uitgelegd wat nou de relatie is tussen slapen en een gezond gewicht.


Pagina 1/2