Zo zorg je ervoor dat je geen extra vocht vasthoudt met warm weer

Geen extra vochtkilo’s voor jou!

Je hoeft geen klimaatexpert te zijn om te weten dat Nederland een raar land is wat weer betreft. Het ene moment zijn we geneigd de winterjas weer uit de kast te trekken en het andere moment kunnen we met shorts over straat paraderen. Maar wanneer het dan warm is, hebben we ook last van andere kwaaltjes (het is ook nooit goed).

Zo zweten we veel en kunnen sommige mensen last krijgen van vochtophoping. Maar wat kun je daar nu aan doen? Vochtophoping wordt met een ingewikkeld woord ook wel oedeem genoemd. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam op warm weer. En het kan dan wel natuurlijk zijn, maar irritant is het ook. Dus… hoe gaan we dit kwaaltje tegen? Wij hebben een paar handige tips.

Groente
Schep maar een extra portie groente op! Het is belangrijk dat je genoeg magnesium binnenkrijgt op warme dagen. Indien je hier te weinig van binnenkrijgt, gaat je lichaam vocht vasthouden. Je hoeft niet naar de drogist om pillen te halen, je hoeft enkel wat meer groene groentes te eten. Deze zitten vol met magnesium. Denk bijvoorbeeld aan broccoli of spinazie. Niet zo’n groentefan? Ook in noten en bananen zit veel magnesium.

Water
Het klinkt wat tegenstrijdig, maar juist als je geen vocht wilt vasthouden moet je genoeg water drinken. Voldoende vocht binnenkrijgen is sowieso altijd belangrijk, ongeacht het weer. Het zorgt ervoor dat je afvalstoffen sneller kunt afdrijven, maar genoeg water zorgt er ook voor dat je minder vocht vasthoudt.

Zout
Het is verstandig om met dit warme weer zout juist te vermijden. Zout zorgt er juist voor dat je vocht vasthoudt. Als je een normaal dieet volgt, krijg je vaak al genoeg zout binnen, dus het is vrijwel nooit nodig om je eten extra hartig te maken met extra zout.

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay.