ZO hoort volgens experts jouw ‘grote boodschap’ eruit te zien!

plassen wc toilet

Schaam je niet voor je bruine pareltjes, ze vertellen meer dan je denkt…

Het is en blijft een taboe, de ‘grote boodschap’. Maar het zou goed voor ons zijn als we er wat opener over zouden spreken, zo zeggen experts. Volgens het Poeppaleis trekken wij onze bruine creaties véél te snel door!

We weten vaak niet wat de vorm, geur, textuur ons vertelt over onze gezondheid. Poepen gaat namelijk zeker niet altijd goed. Er zijn zeker 100.000 kinderen met poepproblemen onder behandeling bij een arts in Nederland. Ter ere van de expositie van het Poeppaleis zetten zij de soorten drollen op een rij. Welke van deze bruine pareltjes vind jij terug in de wc?

Ronde harde dropjes
Vanmorgen kleine kleine keuteltjes gelegd? Dat betekent dat je niet genoeg vocht binnen krijgt. Je zult meer en regelmatiger moeten drinken.

Aan elkaar geplakte dropjes
Als je aan elkaar geplakte konijnenkeutels legt ben je al iets beter bezig, maar je drinkt nog niet genoeg.

Maïskolf
Herken je in je drol een maïskolf? Zacht en bobbelig? Dat is helemaal prima. Ga zo door.

Worst
Als je een worst draait maak je de perfecte drol. Goede poep kenmerkt zich door een gladde, zachte en smeuïge structuur. Het liefst is hij ook nog normaal van kleur. Niet te licht en niet te donker.

Zachte klodders
Heb je last van zachte klodders die je snel uitpoept? Voor een dagje is dit niet zo erg, maar als dit aanhoudt is het raadzaam om een dokter op te zoeken.

Zachte brij
Wie een gladde brij met enkele zachte stukjes ontdekt kan de stempel voor ‘perfecte drol’ wel vergeten. Dit is niet goed en als dit aanhoudt is het raadzaam om een dokter op te zoeken.

Jus
Is het een compleet gladde massa? Dan heb je heel waarschijnlijk wat verkeerds gegeten. Als dit aanhoudt is het raadzaam om snel naar de dokter te gaan. Drink veel. Dit soort poep kan uitdroging tot gevolg hebben.

bron: AD | Beeld: Unsplash