7 gewoontes van mensen die gezond en gelukkig oud worden


Dankzij deze trucs word je gelukkig oud

Ouder worden, dat doen we allemaal. We hopen natuurlijk maar dat we gezegend zijn om lang te mogen leven, want helaas is dat niet iedereen gegund. Als we dan toch ouder worden, willen we dit natuurlijk zo fit mogelijk doen. We willen er allemaal zo jong mogelijk uitzien en ons fit en gezond voelen. Met deze 7 tips en gewoontes blijf jij je jong voelen!

Ouder worden we allemaal.

1. Positiviteit

Uit onderzoek van The Journal of the American Medical Association blijkt dat ouderen die vinden dat hun leeftijd ze wijsheid en tevredenheid biedt 40 procent sneller herstellen van ziektes en andere ongemakken dan mensen die hun leeftijd pessimistischer inzien. Positieve gedachten hebben dus een positieve invloed op je gezondheid!

2. Gezond eten

Moeten we het nog zeggen? Gezond eten draagt bij aan gezond en gelukkig oud worden. Een dieet met veel verse groente en fruit, volkoren granen en magere eiwitten zoals kip, kalkoen, kwark en Hüttenkäse is het gezondst, aldus dokters en diëtisten. Als je regelmatig voedsel met Omega-3 eet zoals walnoten, zalm en lijnzaad blijft je huid jonger. Eet je veel suiker, koolhydraten en vet eten kun je er juist ouder uit komen te zien.

3. Te veel eten

Let ook op hoe veel je consumeert. Als je te zwaar bent loop je het risico op diabetes type 2, een verhoogd cholesterol en hart- en vaatziektes. Probeer door gezond te eten op gewicht te bijven, zo blijf je het langst gezond. Let ook op je zout-inname!

4. Sporten

Actief blijven is erg belangrijk om gelukkig oud te worden. Vooral vrouwen verliezen snel hun spiermassa na hun dertigste levensjaar. Het is dus van belang om je spieren te blijven trainen door regelmatig te sporten. Vooral gewicht en resistancetraining helpt bij het behoud van spiermassa. Ook zijn er onderzoeken gedaan naar de correlatie tussen beweging en dementie, waaruit blijkt dat mensen die fysiek actief zijn minder kans hebben op dementie en Alzheimer.

5. Sociale contacten

Mensen met een goed sociaal leven worden over het algemeen ouder dan mensen die zich eenzaam voelen. Onderhoud dus je contacten met je familie en vrienden! Mensen met goede sociale banden hebben vijftig procent meer kans om langer te leven dan eenzame mensen.

6. Bescherm je huid

Wees voorzichtig met je huid en smeer je altijd in voordat je de zon in gaat. Dit voorkomt rimpels en huidkanker. Een klein beetje zon is goed voor je om vitamine D aan te maken, maar na een paar minuten wordt er geen vitamine D meer aangemaakt maar kankercellen. Bescherm jezelf dus!

7. Genoeg slaap

Dat je tussen de zeven en negen uur slaap per nacht moet krijgen, is je vast wel eerder verteld. Maar wist je dat te weinig slaap kan leiden tot obesitas, hart- en vaatziektes en diabetes? Ook maak je tijdens je slaap hormonen aan die je huid strakker maken zoals collageen. Genoeg slapen is echt het allerbelangrijkste wat betreft gezond en gelukkig oud worden!

Lees ook: Waarom je ‘s nachts wakker wordt en wat je dan juist niet moet doen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Real Simple | Beeld: Pexels