Dit zijn de gevaarlijkste steden in de wereld voor reizigers

Staat een van deze steden op jouw bucketlist?

In coronatijd is reizen dan wel niet zo handig, maar we staan al in de startblokken om die droomreis te boeken zodra het weer kan. Overweeg alleen wel even of die ene bestemming wel veilig is. Neem nu eens deze steden, naar verluidt zijn deze plekken de gevaarlijkste van de wereld voor toeristen.

10. Ciudad Bolívar in Venezuela

In Venezuela vinden veel gewelddadige misdaden plaats, waaronder ook in Ciudad Bolívar. In 2018 vonden er in de stad 264 moorden plaats en 69 zelfmoorden.

9. Fortaleza, Brazilië

Brazilië is niet het veiligste land ter wereld, en dat is nog een understatement. Verscheidene steden in Brazilië zijn niet veilig voor toeristen, waaronder Fortaleza. Deze stad was in 2017 nog een van Brazilië ’s meest gevaarlijke steden. Niet zo gek, als je je bedenkt dat in deze stad in 2018 2,724 mensen om het leven kwamen door moord.

8. Natal, Brazilië

We zeiden het net al: Brazilië is geen veilig land. Ook Natal is geen veilige stad om naartoe te reizen. Het aantal zelfmoorden in die stad daalde wel ietsjes, maar het aantal moorden ligt nog steeds erg hoog. Sterker nog, in deze stad worden al drie jaar op rij de meeste moorden gepleegd in Brazilië.

7. Ciudad Guayana, Venezuela

De op één na gevaarlijkste stad van Venezuela is Ciudad Guyana, een havenstad gelegen aan de overs van de rivier Orinoco. Het is in heel Venezuela niet goed gesteld met de veiligheid. De steden kampen met voedselschaarste en hoge criminaliteit door de jarenlange verslechterende economie.

Bekijk de rest van de lijst op de volgende pagina.

Pagina 1/2