Schokkend: verpleegster laat gevolgen van roken zien in een heftige video

roken

We horen je bijna denken: ja, ja, roken is slecht. We weten het nu wel. Klopt, we weten inderdaad dat roken slecht is en dat het kankerverwekkend is. Toch komen de namen van die ziektes niet binnen, zoals deze beelden wel binnenkomen. Een verpleegster besloot te laten zien welke invloed roken heeft op je longen en ook hoe ze eruit gaan zien en dat is best schokkend.

De longen zijn van iemand die 20 jaar lang een pakje per dag rookte.

Kortademig

De verpleegster heeft twee longen op tafel liggen. Een gezonde, roze long en een zieke, zwarte long. Ze laat aan de hand van een ademtest zien welk effect het roken heeft op de ademhaling. Zo zie je dat de zwarte long snel terug krimpt en er vervolgens uitziet als een verfrommeld hoopje ellende. Bij de roze long gaat dit allemaal veel geleidelijker. Die is nog mooi elastisch.

Ziektes

Mensen denken vaak dat longkanker de enige ziekte is waarop je kans hebt. Dit is niet het geval. Ook je aderen, hart, huid, botten, hersenen en je geslachtsorgaan leiden enorm onder de stoffen in een sigaret. Het is overigens nooit te laat om te stoppen. Op welk punt je in je leven zit, op elk moment kan je gezondheid nog verbeteren. Stop dus vandaag nog!

Lees ook: Deze vrouw wrijft elke dag een bananenschil over haar gezicht en dit is de reden!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: pxhere