Geweldig nieuws: pasta eten helpt bij het afvallen

pasta

Of je dik wordt van pasta? Nee hoor!

Wie graag wat kilo’s wil verliezen, zal al snel een bord pasta laten staan. Men denkt dat je door de koolhydraten in de pasta aankomt, maar niets is minder waar.

Afvallen

Het schijnt namelijk dat pasta je zelfs helpt bij het afvallen. Ja, echt! Uit recent onderzoek van BMJ Open blijkt namelijk dat pasta er helemaal niet voor zorgt dat je BMI stijgt en dus aankomt. Daarentegen zou je juist gewicht verliezen bij het eten van pasta. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch?

Effecten

Tijdens het onderzoek werd er gekeken naar het effect van pasta op je lichaamsgewicht en je lichaamsvet. Zo’n 2500 mensen deden mee aan het onderzoek. Zij moesten drie keer per week pasta eten, in plaats van aardappelen. Enne, aan het einde van het experiment bleek dat de deelnemers niet waren aangekomen of meer lichaamsvet hadden gekregen. Sommigen waren zelfs afgevallen!

Saus

Wat de verklaring daarvoor is? Dat heeft te maken met een lage glycemische index, ook wel GI genoemd. Deze GI geeft een inschatting van de snelheid waarmee je bloedsuikerspiegel stijgt als je koolhydraten hebt gegeten. Als de index laag is, houdt dat in dat er een kleinere toename is van de bloedsuikerspiegel, waardoor je dus sneller afvalt. Aha! Echter, dit geldt niet voor alle pasta’s. Welke pastasaus je gebruikt maakt namelijk een groot verschil, want sommigen bevatten nou eenmaal minder suiker of zout dan anderen. Ach ja, wij scheppen in ieder geval nog een extra bordje pasta op vanavond.

Lees ook: Afvallen door koffie? Dit is wat het Voedingscentrum erover zegt

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels