Goed nieuws: allergieën zijn binnenkort misschien verleden tijd dankzij deze revolutionaire ontwikkeling!

De wetenschappelijke website Scientas legt uit dat het idee achter het nanodeeltje het Paard van Troje is. De stof waar iemand allergisch voor is wordt in het bewuste nanodeeltje gestopt en dat wordt vervolgens in het lichaam gebracht. En omdat het nanodeeltje rondom de allergenen zit, reageert je lichaam er vervolgens niet meer op.

Het mooie is dat het lichaam vervolgens denkt dat het nanodeeltje slechts onschadelijk afval is. Wat er dan gebeurt is dat en macrofaag, een cel die rommel opruimt, het nanodeeltje consumeert. Onderzoeker Stephen Miller meldt er het volgende over: “De stofzuigercel presenteert de allergeen aan het immuunsysteem op een manier die stelt: ‘Geen zorgen, dit hoort hier”. Daarna stopt het immuunsysteem met het aanvallen van dit allergeen en daarmee is ook de allergische reactie verdwenen.

Experimenten met muizen lieten al goede resultaten zien. De kans is dan ook aanwezig dat allergieën binnenkort tot het verleden horen. Deze methode werd eerder al gebruikt tegen auto-immuunziekten zoals coeliakie en MS. En meer voorkomende allergieën als voedselallergieën en bijvoorbeeld hooikoorts kunnen op die manier ook voorgoed opgelost worden.


Pagina 2/2