Goed om te weten: zijn Crocs goed voor je voeten?

Crocs

Dit zegt een podotherapeut

Crocs zijn typisch schoenen die er misschien niet stijlvol uitzien, maar wel heerlijk zitten. Vooral wanneer je in de tuin werkt of boodschappen moet doen. Maar zijn die plastic schoenen eigenlijk wel goed voor je voeten? Een expert geeft het antwoord! 

Korte wandeling

Doordat je ze snel aantrekt en ze in verschillende kleuren komen, is het niet zo raar dat Crocs al jaren het straatbeeld domineert. Toch is het belangrijk dat je ze niet te vaak draagt, vertelt podotherapeut Vanessa Barrow. Ze legt uit: “Crocs zijn niet geschikt voor elke gelegenheid.” Voor een korte wandeling naar de supermarkt zijn ze handig, maar een hele dag rondlopen in bijvoorbeeld een pretpark kun je beter met andere schoenen doen.

Ongemakken

De reden hiervoor? De hiel wordt niet goed ondersteund. Wanneer je voeten niet goed ondersteund worden, kan je last krijgen van allerlei ongemakken. Van zere voeten tot struikelen of zelfs vallen: je enkels zijn er niet blij mee. Maar doordat de schoenen wijd zijn, gaan je tenen zich ook aan de schoenen ‘vastgrijpen’. En dit kan zorgen voor nare problemen zoals eeltknobbels, hamertenen, nagelproblemen, likdoorns en eelt.

Er zitten wel gaten in de schoenen zodat het lekker luchtig blijft, maar een groot nadeel is dat ze niet vochtafvoerend zijn. Hierdoor blijft je zweet erin hangen. Als je de schoenen dagelijks en veel draagt, kan dit op lange termijn zogen voor nagelschimmel en voetschimmel.

Zachte zool

Dit betekent overigens niet dat je de schoenen meteen de kliko in moet gooien. Crocs zijn ideaal als je schoeisel zoekt met een zachte zool of schokabsorptie. Dit is zeker fijn voor oudere mensen, omdat we als we ouder worden, vet verliezen in onze voeten. Kortom, ze zijn handig om te hebben, maar draag ze niet te lang.

Lees ook: Dit gebeurt er met je voeten als je de hele dag op Crocs loopt

Bron: Margriet | Beeld: Pexels