Met deze goede voornemens hebben we de meeste moeite

goede voornemens

Wie heeft de voornemens wel de hele maand volgehouden?

We zijn 2021 natuurlijk allemaal vol goede moed begonnen. 2020 was eindelijk voorbij, en we zaten vol goede voornemens om dit jaar beter te maken. Maar hebben we ons hier aan gehouden?

Goede voornemens

Het hoort er een beetje bij: je maakt aan het einde van het jaar een lijstje van dingen die je aan jezelf wilt verbeteren. En wanneer het nieuwe jaar dan echt begint, blijkt toch dat het best moeilijk is je eraan te houden. Uit onderzoek van een Britse organisatie blijkt dat mensen de goede voornemens bovendien extra lastig vonden door de lockdown. Hieronder vind je de vijf voornemens waarmee we de meeste moeite hebben gehad!

1. Meer bewegen

Sportscholen zijn dicht, buiten is het nat en koud… Geen wonder dat we toch niet meer zijn gaan bewegen. Wanneer je toch al de hele dag binnen zit, is het extra lastig om jezelf van de bank te slepen en op eigen houtje wat lichaamsbeweging te krijgen.

2. Gezonder eten

Wat is er makkelijker dan eten bestellen? Vrij weinig. Maar het is niet de gezondste optie. Volgens SWNS Digital hebben 91 procent van de ondervraagden aangegeven alweer ongezond gegeten te hebben, terwijl gezonder eten voor 81 procent hoog op het lijstje met goede voornemens stond.

3. Afvallen

Het hangt waarschijnlijk samen met het punt hierboven: afvallen is niet altijd even makkelijk, maar wanneer je niet gezond eet, is dit nog moeilijker. Sommige respondenten gaven aan dat het extra moeilijk was om gezond te blijven eten door gezellige videogesprekken met vrienden en familie. Tijdens deze digitale feestjes grijp je toch snel naar snacks en ander makkelijk eten, in plaats van een gezonde maaltijd.

4. Geld besparen

Je zou zeggen dat dit misschien makkelijker is geworden nu alle winkels dicht zijn, maar het tegenovergestelde blijkt waar. In plaats van fysiek door de stad te slenteren, bestellen we simpelweg meer online. Zo heb je opeens een hele winkelstraat tot je beschikking terwijl je thuis op de bank zit, en dat maakt besparen net iets lastiger!

5. Eerder gaan slapen

Ook zijn we meer gaan slapen in coronatijd. We blijken toch moeite te hebben met het vasthouden aan een goed dag-nachtritme. Of het er nu aan ligt dat men meer piekert en daardoor lastiger de slaap kan vinden, of dat we simpelweg een veranderd ritme hebben door de lockdown: op tijd onder de lakens kruipen blijkt nog een hele uitdaging. Eerder slapen lukt dus niet altijd even goed, maar wel blijven we vaak langer liggen. Wat ons ritme weer in de war schopt.

Lees ook: 7 tips om je goede voornemens deze keer wél vol te houden

Bron: SWNS Digital | Beeld: Pexels