Goede vraag: is ’s avonds laat snacken echt zo ongezond?

snack

Wij zochten het voor je uit

Je kent het vast: je hebt een heerlijk bordje avondeten gehad, maar net voordat je in bed wil kruipen, komt er toch een hongergevoel omhoog. Vervolgens trek je de keukenkastjes open op zoek naar een lekkere snack – met een schuldgevoel tot gevolg, want je hoort vaak dat zo laat ’s avonds nog snacken erg ongezond is. Maar is dat eigenlijk wel zo, of maakt het helemaal niet uit wanneer je die boterham oppeuzelt? 

Mythe

Als je een late night snacker bent, hebben we goed nieuws: het is namelijk een mythe dat ’s avonds snacken ongezond zou zijn. Voor je gezondheid maakt het werkelijk niets uit of je om twee uur ’s middags een stuk chocolade eet of om elf uur ’s avonds. Veel belangrijker is natuurlijk wát je eet. En feit is wel dat wanneer je hongergevoel op komt spelen, je vaak trek hebt in minder gezonde dingen. We hebben daarom een aantal snacks op een rijtje gezet die je met een gerust hart ’s avonds lekker op kunt peuzelen.

Zoete snack

Wanneer je een echte zoetekauw bent, maar je liever niet wil wagen aan de zure matten en chocoladekoekjes, is een banaan de perfecte late night snack. Deze is lekker zoet, maar zit ook boordevol vezels waardoor je met een goed gevulde maag eindelijk tevreden in bed kan kruipen. Elk ander soort fruit is overigens ook een goed idee.

Hartige snack

Ben je team hartig, dan kun je ’s avonds het beste voor een handje ongezouten noten gaan. Deze bevatten veel goede vetten en gezonde voedingsstoffen als calcium, magnesium en vitamine b. Hoor jij bij de personen die nooit kunnen kiezen tussen zoet en hartig, dan zijn met chocolade omhulde nootjes altijd nog een lekkere en vrij voedzame optie. Kies bij voorkeur wel voor pure chocolade, want die bevat minder suiker.

Lees ook: Hunker naar een bepaald soort eten? Dit is wat het vertelt over je gezondheid

Bron: Fem Fem | Beeld: Pexels