Griepbacteriën houd je buiten de deur met deze trucjes

Deze gewoontes kun je het beste meteen afleveren 

Bewolking, regen en wind: het is toch wel typerend voor de Nederlandse herfst. Mensen om je heen beginnen te snotteren en te hoesten en voor ze het weten zijn ze gevloerd met de griep. Dat is nu net wat je wilt voorkomen. Gelukkig zijn er manieren om je huis vrij te houden van griepbacteriën die de griep veroorzaken.

Bepaalde gebruiken zijn als het ware een uitnodiging voor griepbacteriën. 

November tot en met maart

Volgens Centers for Disease Control and Prevention lopen de meeste mensen een griepje op tussen november en maart. Het is nog maar net oktober, maar wij Nederlanders zijn nogal van het ‘liever voorkomen, dan genezen’. Daarom hebben wij wat tips op een rijtje gezet om te voorkomen dat een griepje in je huis infiltreert. 

Was je duimen goed

Iedereen weet dat handen wassen erg belangrijk is om griepbacteriën buiten de deur te houden, maar er moet tijdens dit proces extra aandacht besteed worden aan het wassen van je duimen. Je duimen komen volgens Carolyn Forte, directeur van Good Housekeeping Institute Cleaning Lab, vaker in aanraking met bacteriën dan je andere vingers. Denk maar eens aan je smartphonegebruik: het meeste doe je met je duimen.

Zet je tas nooit op de vloer

Dit is een punt waar we ons vaker wel schuldig aan maken dan niet: je tas op de grond zetten. Door je tas op de grond te zetten, heet je griepbacteriën in feite van harte welkom. Er krioelt namelijk nogal wat op de grond en dat neem jij dan weer met je mee. Heb je je tas al op de grond gezet en wil je ‘m een schoonmaakbeurt geven? Meng dan gezichtszeep met water en gebruik een zachte doek om dit mengsel over je tas te vegen.

Lees meer trucjes op de volgende pagina.

Pagina 1/2