Er heerst een griepepidemie in Nederland; zó voorkom je dat jij ‘m krijgt

Zo verminder je de kans op besmetting!

Er heerst een ware griepepidemie in Nederland die nu al zo’n drie weken aanhoudt en al veel Nederlanders kuchend en snotterend het nieuwe jaar heeft doen ingaan. In de afgelopen week gingen maar liefst 92 op de 100.000 inwoners naar de huisarts met griepachtige klachten. 

De kans is groot dat jij de dans niet ontspringt.

Jonge kinderen
Maar, je kunt wel je uiterste best doen om te voorkomen dat jij ook slachtoffer wordt van de griepepidemie. Natuurlijk heeft iedereen de kans om griep te krijgen, maar jonge kinderen tussen de 0 en 4 jaar zijn over het algemeen vatbaarder voor het virus dat de griep veroorzaakt. En wanneer kinderen er last van hebben, krijgen hun ouders het vaak ook. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen of verbeteren waardoor jij de kans op besmetting verkleint.

Afweersysteem
Allereerst is de kans op ziek worden bij een besmetting afhankelijk van je afweersysteem: mensen met een slecht voedingspatroon, veel stress of een slechte conditie hebben over het algemeen een grotere kans op ziek worden bij besmetting. Mensen die een goed afweersysteem hebben kunnen het virus dragen zonder hier ziek van te worden. Het is dan ook van belang om ervoor te zorgen dat je een sterk afweersysteem ontwikkelt door een gezonde levensstijl te ontwikkelen met een gezond voedingspatroon, voldoende beweging en zo min mogelijk stress.

Tips
Daarnaast is het raadzaam om de volgende tips op te volgen:

  • Vermijd hoestende mensen en probeer niet te dicht in hun buurt te komen;
  • Was je handen meerdere keren per dag goed met water en zeep;
  • Blijf goed ventileren en zet ramen en/of roosters minstens een keer per dag open;
  • Zorg dat je genoeg rust krijgt; slaap acht uren per nacht;
  • Probeer in je arm te hoesten om verspreiding tegen te gaan. Vraag dit ook van anderen.

Lees ook: Griepje onder de leden? Met deze vier tips uit grootmoeders tijd voel je je binnen no-time weer goed

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay