Griepje onder de leden? Met deze vier tips uit grootmoeders tijd voel je je binnen no-time weer goed


Snel weer op de been met deze tips

Overal hoor je mensen weer snotteren en hoesten en helaas hoor je ook steeds meer mensen zeggen dat ze een griepje hebben. Je kunt bij de drogist een product aanschaffen dat de vervelende symptomen van een griepje doen verminderen, maar uiteindelijk duurt het wel even voor je weer helemaal beter bent. Gelukkig is er een aantal tips uit grootmoeders tijd die je wél sneller beter maken. Doe je voordeel met de volgende tips.

Allereerst is het belangrijk om áltijd genoeg te drinken.

Zelf hoestdrank maken
Wanneer je last hebt van kriebelhoest of een vastzittende hoest kan een hoestdrankje de hoest wat verlichten. Je hoeft niet een duur drankje aan te schaffen bij de drogist, want je kunt dit ook makkelijk zelf maken. Meng gesmolten roomboter met bruine suiker en cognac of suikerwater. Ook kun je een theelepel citroen en een theelepel honing met elkaar mengen om de keelpijn te verzachten.

De wonderen van vlierbessen
Vlierbessen zijn gezond én lekker en kunnen wonderen verrichten als je griep hebt. De kleine besjes zijn namelijk rijk aan kalium, aminozuren en vitamines A, B en C. Voel je een griepje opkomen? Zorg dat je iedere dag een paar eetlepels vlierbessensiroop binnenkrijgt en je voelt je al snel een stuk beter.

Remedie tegen een zere keel
Last van een zere keel? Verminder dit door te gorgelen met zeezout. Deze smaakmaker is niet alleen een verrijker van je maaltijd, maar het werkt ook nog eens ontstekingsremmend. Gorgel een paar keer per dag met zeezoutwater. Los één theelepel zeezout op in 250 milliliter heet water.

Ui naast je bed
Zit je neus dicht? Dan is het soms een ramp om in slaap te vallen. Snijd een ui in grote stukken en leg deze op een schoteltje naast je bed. De sterke uigeur heeft een positief effect op verstopte luchtwegen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet, Body Esthetica | Beeld: archief