Een grote boodschap doen: hoe vaak is eigenlijk normaal?

grote boodschap

Hoe vaak moet jij het toilet bezoeken voor een grote boodschap?

Het is niet meteen een onderwerp dat je aanhaalt als je bij de buurman of buurvrouw op visite bent, maar poepen is eigenlijk heel normaal. Iedereen doet het. Toch houden veel mensen de kaken op elkaar wanneer het op de grote boodschap aankomt, want lekker is het niet. Toch vinden wij het tijd om een mysterie de wereld uit te helpen. Want hoe vaak poepen is nu eigenlijk normaal?

Je hoeft je niet heel snel zorgen te maken om je poepfrequentie.

De grote boodschap

De een bezoekt meerdere keren per dag het kleinste kamertje van het huis voor een nummertje twee en de ander stuurt maar een paar keer per week de bruine boodschap naar het riool. Het is best een verschil, maar is het iets om je zorgen over te maken? Nee, eigenlijk niet.

Factoren

Hoe vaak je nu echt moet poepen verschil per persoon. Er zijn verschillende factoren die beïnvloeden hoe vaak jij je darmen moet legen. Bijvoorbeeld hoeveel vezels je binnenkrijgt en hoe vaak je sport. Vezels bevorderen de spijsvertering en sporten kan er ook voor zorgen dat je vaker moet, omdat het de spiersamentrekkingen in de dikke darm verbetert.

Aan de bel trekken

Of je nu vier keer per week moet poepen, meerdere keren per dag of iets daar tussenin, je hoeft je er niet snel zorgen om te maken. Pas wanneer je poepgewoontes of je ontlasting verandert moet je opletten. Lukt het je bijvoorbeeld normaliter om elke dag te poepen en wordt dat opeens drie keer per week? Dan is het verstandig om even een dokter te raadplegen.

Lees ook: Belangrijk: déze problemen met je stoelgang vragen om een bezoek aan de huisarts!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Unsplash, Pixabay