Grote doorbraak in de medische wereld! Er zijn 2 patiënten genezen van HIV en hier lees je hoe.


Eindelijk een remedie tegen het ‘ongeneesbare’ HIV?

Veel mensen zullen dansen op tafel van blijdschap als ze dit artikel lezen. Is dan eindelijk dé behandeling gevonden om HIV te genezen? Het lijkt er wel op! Tot nu toe is er maar één mens in de wereld ooit van HIV genezen en wetenschappers weten niet hoe dat is gekomen. Het is dus héél bijzonder dat er iets is gevonden wat voor iedereen kan werken!

Annemarie Wensing (art-viroloog van beroep) heeft een risicovolle stamceltransplantatie uitgevoerd bij twee mannen uit Spanje en Duitsland. Beide mannen hadden naast HIV ook kanker. Na de stamceltransplantatie is er geen spoort van HIV meer te vinden in hun bloed! Zelfs niet met de meest doorgrondende apparatuur. Dit is een grote doorbraak, want nu weten onderzoekers in ieder geval in welke richting ze moeten zoeken voor een toepasbare remedie voor iedereen die aan HIV lijdt. Het kost echter veel geld om het onderzoek zorgvuldig te verrichten en over het algemeen vinden Europese landen dat de huidige behandelmethoden tegen HIV afdoende zijn. Dat maakt het allemaal iets lastiger natuurlijk.

Verder zegt Wensing: ‘Een speld in een hooiberg vinden is een hele klus, maar het is een nog veel grotere uitdaging om aan te tonen dat het géén speld in een hooiberg is’.