Dit is waarom handdrogers op het openbaar toilet hartstikke smerig zijn

Je gelooft je ogen niet als je ziet wat er in de handdrogers zit…

Wanneer je je behoefte hebt gedaan op het openbaar toilet neig je waarschijnlijk het eerste naar de handdroger wanneer je je handen wilt drogen. Want die rol met papier en het handdoekje zijn hartstikke vies, toch?

De volgende keer kies je liever ook niet voor de handdroger…

Hygiëne

Handdrogers zijn namelijk helemaal niet zo schoon als je misschien zou denken. Verschillende onderzoeken hebben in het verleden al eerder aangetoond dat de handdrogers helemaal niet zo schoon zijn als we altijd dachten, maar deze Facebookpost, waarmee een onderzoekster aandacht wil vragen voor hygiëne in zowel openbare ruimten als in huis, overtreft alles.

Handdroger

Nichole Waard plaatste afgelopen week een foto op Facebook van een petrischaal gevuld met schimmels en bacteriën die afkomstig zijn van een handdroger. Nichole plaatste de petrischaal drie minuten lang in een gesloten handdroger van een openbaar toilet. Bij de foto schrijft ze: “Dit zijn de verschillende soorten pathogene schimmels en bacteriën waar je je handen in ronddraait als je denkt dat je met schone handen het toilet uitloopt.”

Lees ook: Met deze vier tips is jouw huis snel vrij van stof

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Tomwsulcer, Wikimedia Commons