8 dingen die je handen over je gezondheid verraden

5. Trillen

Iedereen heeft weleens last van trillende handjes, want door een teveel aan cafeïne of te weinig slaap krijg je hier al gauw last van. Ook bepaalde medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je handen erg trillen. Mochten ze erg vaak en oncontroleerbaar trillen, dan is het raadzaam om je te laten onderzoeken op Parkinson. Vooral in combinatie met stijve ledematen en langzame bewegingen kunnen trillende handen op Parkinson duiden.

6. Paarse vingertoppen

Heb je donkerrode of paarse bulten op je vingertoppen? Dit kan betekenen dat je endocartis hebt, een ontsteking van de binnenbekleding van het hart en de hartkleppen. Ga hiermee zo snel mogelijk naar de huisarts!

7. Extreem droge handen

Vooral in de koudere maanden hebben veel mensen last van een droge huid. Dit is niks ernstigs, maar als je handen ook rood worden en gaan jeuken moet je er wel wat aan doen. Kijk naar je zeep en afwasmiddel, misschien is dit te sterk voor je gevoelige huid. Smeer ook regelmatig met een vette crème en doe handschoenen aan als je naar buiten gaat.

8. Trigger finger

Een trigger finger, in het Nederlands ook weleens haperende vinger genoemd, is een vinger die weigert te bewegen. Dit komt waarschijnlijk door een ontsteking waardoor je gewrichten niet meer kunnen bewegen. Dit komt vaak voor bij mensen met artritis, diabetes en mensen die problemen hebben met de schildklier.

Pagina 2/2

Lees ook: Waarom je ziek kunt worden van je broodtrommel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tiphero | Beeld: Unsplash