Gaan jouw handen steeds ouder lijken? Dit is waardoor het komt

Waarschijnlijk komt dit door een aantal ‘slechte’ gewoontes

Ondanks dat het de normaalste zaak van de wereld is, wil je liever niet dat je leeftijd van je handen af te lezen is. Die mooie, strakke en jeugdige handen behoud je nooit voor altijd, maar er zijn wel manieren om huidveroudering op je handen te voorkomen. Volgens een Amerikaanse dermatoloog zijn er een aantal handelingen die we in het dagelijks leven verrichten, waardoor je handen ouder lijken dan jijzelf. Wil jij hier wat aan doen? Let dan op de volgende punten. 

Zo voorkom je huidveroudering op je handen.

Desinfecterende handgel

Heb jij last van smetvrees? Dan is de kans groot dat je vaak gebruik maakt van desinfecterende handgel. Deze gel zorgt ervoor dat bacteriën van je handen verdwijnen. Dit lukt deze gel door z’n grote hoeveelheid alcohol. En je raadt het al: de alchohol droogt je handen uit! Je handen worden hier sneller droog en rimpelig door. Smeer daarom niet te veel óf smeer het alleen op je handpalmen.

Nagelsalon

Laat je graag je nagels doen in een nagelsalon? Grote kans dat ze dan vaak onder een UV-lamp liggen. Dit is niet verstandig, aangezien het licht van deze lamp je handen doen verouderen. Probeer het aantal bezoekjes aan een nagelsalon te verminderen of ga zelf aan de slag. Met een goed setje nagellak kom je al een heel eind.

Benieuwd naar nog meer redenen waardoor je handen sneller verouderen? Lees verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2