Handig: zo kom je snel van puistjes af!


Wij doen er nooit meer tandpasta op…

Terwijl je hoopte dat je na de puberteit geen puistjes meer zou hebben, is niets minder waar. Een rode pukkel op je gezicht krijgen, overkomt helaas nog steeds iedereen. Gelukkig betekent het niet dat je er niks aan kunt doen. Er zijn gelukkig een paar trucjes waardoor je sneller van dat pukkeltje afkomt.

Allereerst is het belangrijk om van je puistje af te blijven. Hoe verleidelijk het ook is om het pukkeltje uit te knijpen; doe het niet. Doe je het wel? Dan is het duurt het langer voor je puistje is genezen en kun je er een litteken aan overhouden. Wil je snel van je puistjes afzijn? Dan heb je wellicht wat aan de volgende tips.

  • Stomen: hitte is de ideale manier om je huid te kalmeren als je puistjes voelt opkomen. Door middel van hete washand op je huid te leggen of door te stomen, help je je huid al. Wanneer je het puistje al hebt, kan het helpen om er juist wat kouds op te leggen om te zwelling te beperken.
  • Was je gezicht: je huid maakt de hele dag door olie aan. Wanneer die oliën in contact komen met vuil of make-up, doet het je huid niet veel goeds. Hetzelfde geldt voor wanneer je hebt gesport en de oliën met zweet worden vermengd. Als je geen tijd hebt om te douchen is het raadzaam om altijd je gezicht schoon te maken.
  • Verander je dagelijkse routine: als je regelmatig last hebt van pukkeltjes, is het raadzaam om je huidroutine op de schop te nemen. Je kunt er immers baat bij hebben om een andere gezichtscrème aan te schaffen. Degenen met een acne-gevoelige huid hebben bijvoorbeeld een crème nodig die de huid ontvet.
  • Sla de tandpasta over: iedereen die weleens last heeft van puistjes, heeft geprobeerd om het pukkeltje uit te laten drongen met tandpasta. Maar doe dit in de toekomst niet weer. Tandpasta bevat dezer dagen meer stoffen dan vijftig jaar geleden en kan irritatie en een droge huid veroorzaken.
  • Doe geen of minder make-up op: hoewel je de neiging hebt om je puistje te verbloemen met wat make-up, kun je dit beter laten. Een paar dagen geen make-up opdoen, kan net de pauze zijn voor je huid om snel te genezen.

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash