Heel goed nieuws voor hondeneigenaren die zwanger zijn, hier wordt je meteen vrolijk van!

Dit nieuws maakt je dag!

Wanneer je zwanger bent, wil je zo goed mogelijk voor jezelf zorgen. Hoewel honden veel bacteriën bij zich hebben, hoeven zwangere hondeneigenaren niet bang te zijn dat de aanwezigheid van hun beste vriend slecht is voor hun ongeboren baby. 

Honden staan erom bekend de beste vriend van de mens te zijn. Echter nemen deze harige vrienden wel vaak vuil met zich mee naar binnen en zijn ze royaal in het geven van een kus vol met bacillen. Hoewel honden niet het symbool van netheid zijn, blijkt uit een nieuw onderzoek dat hondeneigenaren die zwanger zijn, gezondere baby’s krijgen.

Volgens een onderzoek van de University of Alberta bevallen vrouwen, die een hond hebben tijdens hun zwangerschap, van gezondere baby’s. Kinderen die in een huishouden worden geboren waar een hond leeft, hebben meer gezonde darmbacteriën. Dat betekent dat je geliefde vierpoter ervoor kan zorgen dat je kind minder kans heeft op allergieën en dat het risico op obesitas kleiner wordt.

Ook merkten de onderzoekers op dat baby’s na hun geboorte dankzij honden een hoger aantal gezonde darmbacteriën blijven houden ten opzichte van baby’s die opgroeien zonder hond.

Bron: Southern Living | Beeld: Stocksnap