Met dit vreemde trucje ben je binnen in een paar seconden van de hik af

Dit schijnt het meest effectieve trucje tegen de hik te zijn

Eén van de meest irritante lichamelijke ongemakken moet toch echt wel de hik zijn. De hik ontstaat door een prikkeling in de zenuwen van het middenrif, met als resultaat een krachtige en onvrijwillige samentrekking van je middenrif en strottenhoofd. Het duurt meestal maar een paar minuten, maar er is een geval gedocumenteerd van een Amerikaanse man die maar liefst 68 jaar lang de hik had. Je moet er toch niet aan denken…

Met dit trucje zou je eindelijk wél gelijk van de hik afkomen.

Ultieme oplossing

De trucjes die zogenaamd tegen de hik helpen zijn niet op twee handen te tellen. Een glas water in één teug leegdrinken, je adem een minuut inhouden of flink schrikken: bij ons hebben ze nog nooit geholpen. Maar dít trucje belooft dan toch echt de ultieme oplossing tegen die vervelende hik te bieden. Je moet namelijk aan de borrel!

Borrel

Nee, geen échte borrel helaas, maar wanneer je de volgende keer de hik hebt kan je het beste de kruidenbitter uit de kast pakken. Wanneer je een beetje kruidenbitter over een partje limoen of citroen druppelt en dit opeet, zou je zo van de hik af zijn! Te bitter? Strooi er dan een beetje suiker overheen. Waarom dit trucje werkt, kunnen wetenschappers niet achterhalen, maar wel zeggen zij dat het in 88 procent van de gevallen effect heeft. Nou, wij gaan het de volgende keer proberen!

Lees ook: Dit is de belangrijkste plek om in te smeren, maar veel mensen vergeten het

Wil je dit artikel graag later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Dr. Oz | Beeld: Pexels