Heel Nederland ontroerd door DIT fragment uit ‘Voor ik het Vergeet’: dementerende Maarten (31) zingt voor zijn dochtertje Eva…

maarten

Wij hielden het niet droog bij DIT ontroerende fragment…

Het nieuwe RTL-programma ‘Voor ik het vergeet’ heeft dinsdagavond bijna 1,3 miljoen kijkers weten te boeien. In het programma volgt Angela Groothuizen families waarbij iemand op jonge leeftijd al wordt getroffen door dementie.

In de eerste aflevering werden Maarten, Sandy en hun dochtertje Eva gevolgd. Maarten is nog maar 31 jaar oud maar kreeg nu al de diagnose Frontotemporale Dementie (FTD). Bij deze vorm van dementie wordt het voorste gedeelte van de hersenen aangetast, hierdoor treden er karakterveranderingen op en krijgt de patiënt moeite met het plannen van complexe bezigheden. FTD is na Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie.

Maarten en Sandy zijn net ouders geworden als ze merken dat er dingen niet kloppen. Maarten vergeet bijvoorbeeld steeds maar weer hoe hij een flesje voor zijn dochter moet maken. Na onderzoeken volgt de verwoestende diagnose: frontotemporale dementie.

Snel achteruit
In de aflevering is te zien dat Maarten met een zeer agressieve vorm van FTD kampt en heel snel achteruit gaat. Zo snel zelfs, dat hij niet meer thuis kan wonen… Zijn vriendin Sandy vertelde dat de inmiddels 33-jarige Maarten haar en hun dochtertje inmiddels niet meer herkent, ongelofelijk pijnlijk voor het jonge gezin. Bijzonder is dat muziek een hele grote rol is blijven spelen in het leven van Maarten. Bepaalde woorden halen allemaal liedjes naar boven bij hem, die hij vaak nog foutloos kan zingen. Ook voor zijn dochtertje Eva zingt hij een ontroerend lied op zijn verjaardag, bij dit fragment hielden wij het niet droog. Bekijk de hele aflevering hier:

Bron: Linda | Foto: videostill RTL XL