Het heerst weer: zo zorg je ervoor dat jij die verkoudheid niet overneemt

Zo voorkom je dat gesnotter

Het is weer zo ver: het verkoudheidsseizoen is begonnen. Grote kans dat een van je collega’s of vriendinnen alweer loopt te snotteren. Eigenlijk komt het je nu heel slecht uit om verkouden te worden, maar hoe ontkom je eraan? Gelukkig betekent het niet dat je de snotterende persoon in kwestie hoeft te vermijden.

Je hoeft je enkel aan deze regels te houden.

Blijf van je gezicht af
Hoewel het heel erg moeilijk is om niet aan je gezicht te zitten gedurende de dag, is het wel essentieel. Je handen zijn een bron van bacteriën en ziektekiemen. Deze verzamel je bijvoorbeeld door de deurklink aan te raken die toevallig ook aangeraakt is door de snotteraar. Deze bacteriën moet je vooral niet bij je mond krijgen. Blijf dus bij je gezicht weg.

Ontsmetten
Bacteriën zitten overal. Maak er dus een gewoonte van om je bureau, laptop, muis, scherm en vooral je telefoon dagelijks te ontsmetten. Hier zijn hele handige doekjes voor. Wist je dat er meer bacteriën op je telefoon zitten dan op een wc-bril? Jakkes!

Deel niet
Het is soms wel zo lief en netjes om dingen met collega’s en vriendinnen te delen. Probeer dat in deze tijd tot een minimum te beperken. Deel geen bestek en pak liever niet te veel aan van die persoon. Het klinkt allemaal wat panisch, maar zo verklein je wel de kans op een verkoudheid!

Lees ook: Wanneer moet je eigenlijk met een verkoudheid naar de huisarts?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: pexels