Met déze bijzondere tips kun jij de hele nacht doorslapen

Slapen

Vijf trucjes voor een heerlijke nachtrust

Sommige mensen hebben er totaal geen moeite mee, voor anderen is een volledige nacht slapen niet zo vanzelfsprekend. Het kan soms flink lastig zijn als het niet lukt om goed te slapen, want dat merk je overdag. Je bent moe, humeurig en kan niet goed nadenken. Met deze trucjes vergroot je de kans om wel lekker te slapen. De laatste is wel heel bijzonder, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Toch?

Misschien slaap jij dankzij een van deze tips voortaan als een roos.

Constant geluid

Het klinkt misschien gek, maar sommige mensen slapen beter als er constant geluid om hen heen is. Door een ruisend geluid of zachte achtergrondmuziek aan te zetten schrik je minder snel wakker van andere geluiden, zoals iemand die de wc doortrekt of lawaai in de straat. Ook kan een constant geluid een kalmerend effect hebben waardoor je snel in een diepe slaap valt.

Sokken aan

Het is nogal een omstreden onderwerp, sokken aan in bed. Is het nou wel of niet goed voor je? Eén ding is zeker, koude voeten zorgen voor een slechte nachtrust. Heb jij snel last van koude voeten? Houd dan vooral je sokken lekker aan of trek een extra dik paar aan om te slapen. Het kan ook helpen om een extra deken over het voeteneind te plaatsen, als je het echt niet prettig vindt om met sokken aan te slapen.

Weg met de klok

We weten dat het heel verleidelijk is om op je wekker of telefoon te kijken als je niet kunt slapen, om vervolgens uit te rekenen hoeveel uur slaap je nog kunt pakken tot die vervelende wekker weer gaat. Maar juist hierdoor slaap je slechter, omdat je onnodige stress door je lijf jaagt. Leg daarom je telefoon niet op je nachtkastje (beter nog, leg je telefoon niet in de slaapkamer) en zet de wekker ergens waar je hem niet vanuit bed kunt zien.

Kalmerende kleuren

Het is misschien nogal een extreme maatregel, maar mocht je binnenkort je slaapkamer nog eens opnieuw willen verven of behangen dan komt deze tip misschien van pas. De kleur van je slaapkamer heeft namelijk een groot effect op hoe je slaapt. Kies dus niet voor felle kleuren en drukke printjes, maar liever voor rustige kleuren als grijs, donkerblauw, lichtgroen of lavendel. Dit heeft een kalmerend effect als je je slaapkamer inloopt, wat invloed heeft op hoe je slaapt.

Bananenthee

Huh, wat? Bananen zitten vol magnesium, wat rustgevend is en de nachtrust bevordert. Maar om nou een banaan voor het slapengaan op te peuzelen is misschien niet zo handig. Om toch profijt te hebben van het effect van magnesium kun je de banaan koken. Neem het liefst een biologische banaan, haal de uiteinden eraf en snijd hem dan in twee stukken, met de schil er nog aan. Kook de banaan drie á vier minuten, verwijder de banaan en voeg eventueel wat honing toe aan het water. Drink deze thee voor het slapengaan om het kalmerende effect te merken.

Lees ook: Deze dingen gebeuren als je in een koude slaapkamer slaapt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: NSMBL | Beeld: Pexels