Helpt thee met honing nu echt tegen verkoudheid?

honing

Het is lekker zoet, maar helpt het echt?

Als je een zere keel hebt, kan een kopje thee met honing een verzachtend effect hebben op je keel die aanvoelt als schuurpapier. Maar in hoeverre helpt die kop rooibos met een flinke eetlepel van dit bijenproduct nu echt tegen je verkoudheid?

Honing kan voordelig werken voor mensen met een verkoudheid.

Antibacteriële functie

Bij een verkoudheid kan het absoluut geen kwaad om honing aan je kop thee toe te voegen. Sterker nog, het kan goed helpen tegen je verkoudheid. Deze zoete lekkernij heeft namelijk een antibacteriële functie. Dit komt door bepaalde proteïnen die bijen gebruiken om hun bijenkast en voeding te beschermen. Deze proteïnen komen ook in de honing terecht en daarom krijgt de honing een antibacteriële functie.

Meer voordelen

Niet alleen heeft honing een antibacteriële functie, maar het kent ook een ander voordeel. Het goedje is namelijk waterarm. In andere woorden: honing bevat maar heel weinig water, namelijk 2 procent. Juist hierdoor zoekt honing meteen het vocht op dat in je lichaam terecht is gekomen. Het bijenproduct neemt vervolgens de bacteriën op en deze zullen dan sneller afsterven.

Lees ook: Verkouden? Dit is de grootste fout die je kan maken met stomen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube SciShow | Beeld: Pexels