Herken jij deze pit? Als je eenmaal weet waarvoor je ze kunt gebruiken dan gooi je ze nooit meer weg!

Een avocadopit

Deze pit bevat meer verborgen gezondheidsvoordelen dan je denkt

Wie van jullie is er gek op avocado? Het is bijzonder fruit, want het is niet alleen heel voedzaam, het is ook nog eens heel erg goed voor je gezondheid. Maar wist je ook dat de pit die in een avocado zit ook ontzettend goed voor je is? De pit heeft qua uiterlijk wel iets weg van een kleine eikel of een hazelnoot en de meesten van jullie zullen gewend zijn om hem weg te gooien, maar dat is letterlijk het stomste wat je kunt doen. De pit is namelijk nog gezonder voor je dan de vrucht zelf en recente wetenschappelijke studies tonen aan dat de pit allerlei uiterst nuttige gezondheidsvoordelen biedt. Alle voedzame stoffen zitten zelfs voor maar liefst 70 procent in de pit en niet in de vrucht.

De pit is een natuurlijke antioxidant, hij voorkomt veroudering van de cellen, hij is goed voor je maag-darmkanaal, hij verzacht gewrichtspijn, maar ook spierpijn en hij voorkomt de groei van tumoren. Is dat alles? Nee hoor, het lijstje met gezondheidsvoordelen gaat nog even door. De pit heeft een positief effect op schildklieraandoeningen, je kunt er op een natuurlijke wijze astma mee behandelen, je kunt er epilepsie mee voorkomen, je kunt er puistjes en mee-eters mee verwijderen en ermee afslanken en er vet mee verbranden. Zijn jullie al onder de indruk? Geef het maar toe, de avocado is onze nieuwe groene held.

En om ook nog even de laatste twijfelaars over de streep te trekken doen we nog een laatste ronde. Een avocado is ook goed voor je immuunsysteem, hij verhoogt je weerstand en hij vecht tegen ziektes die veroorzaakt worden door schimmels, microben en parasieten. Hij is zelfs goed voor je seksleven, omdat hij je libido verhoogt en hij helpt je bij vermoeidheid en stress. En als klap op de vuurpijl kunnen ze ook nog bijdragen aan het voorkomen van cardio-vasculaire ziektes en beroertes. Ze kunnen zelfs ons cholesterolniveau verlagen. Al dit goede nieuws is bijna teveel om op te noemen. Natuurlijk willen we je ook laten zien hoe je zoveel mogelijk uit een avocadopit kunt halen en we leggen je ook graag uit hoe je de avocadopit goed eetbaar kunt maken. Lees hiervoor verder op de volgende pagina.


Pagina 1/2