Hersendood verklaard! Hoe is deze vrouw bevallen van een baby?

De 41-jarige vrouw is 2 maanden lang in leven gehouden nadat ze na 17 weken in verwachting te zijn, hersendood werd verklaard. Er was sprake van een tumor in haar hoofd, wat zorgde voor een snel verslechterde toestand. Ze wilde de tumor niet laten verwijderen, vanwege de risico’s die effect op haar zouden kunnen hebben.

De familie stond vastbesloten achter haar standpunt, was vastbesloten en wilde koste wat kost dat de artsen de baby zouden redden. De baby heeft bijna 55 dagen lang in de buik van zijn hersendode moeder kunnen groeien, waarna het ter wereld kwam.

Professor Andrzej Kubler van het universiteitsziekenhuis van Wroclaw liet weten dat het een erg lastige klus was. Ook liet kinderarts Ewa Helwich weten dat dit 10 jaar geleden niet mogelijk was. De vrouw werd namelijk 2 maanden lang in leven gehouden door medische apparatuur. In week 26 van de zwangerschap werd de baby geboren door middel van een keizersnee.

De baby woog een kilo, 2 pond en 2 ons toen het ter wereld kwam. Helaas werd de moeder dood verklaard na de bevalling. Alhoewel het kindje het best goed deed, moest hij 3 maanden in de couveuse op de intensive care blijven. Hierna mocht hij lekker naar huis. Een prachtig en ontroerend verhaal!


pagina 2/2