Het aantal migranten dat voor hun inburgeringscursus slaagt is schrikbarend laag! Wat moet er volgens jou gebeuren?

Inburgeringscursus 2

Volgens coalitiepartij VVD is het verlengen van de inburgeringstermijn geen optie. De partij vindt de termijn die nu geldt voor het inburgeringstraject redelijk genoeg. VVD Kamerlid Malik Azmani zegt hier tegenover Nu.nl het volgende over: “Drie jaar is een redelijke termijn waarin wij vragen om de taal en onze gewoontes te leren zodat je als nieuwkomer snel aan het werk kan en kan meedraaien in de samenleving.”

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch zegt hierover het volgende: “Nederland mag vluchtelingen wettelijk ook niet terug sturen naar oorlogsgebied.” Er zijn natuurlijk mensen die de inburgering echt tegenwerken en die mensen kunnen wettelijk gezien wel worden teruggestuurd. Ook Ahmed Marcouch staat niet begripvol tegenover die groep mensen, “maar mijn ervaring is dat nieuwkomers echt gemotiveerd zijn”, laat hij weten.

Wat vind jij? Zijn de regels in Nederland te soft voor migranten die moeten inburgeren of juist niet? En wat zou er volgens jou dan moeten gebeuren? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar je je mening! Vergeet ook niet om dit artikel te delen met al je vrienden, familie en kennissen!


Pagina 2/2