Het is weer zo ver: het hooikoortsseizoen staat weer op het punt van beginnen! Versla hooikoorts met deze handige tips!

Hooikoorts

Het hooikoortsseizoen gaat weer losbarsten

Het prachtige weer zorgt dit weekend al voor files richting de vele pretparken en het zonnetje maakt mensen over het algemeen gewoon erg blij. Het gevoel dat de winter langzaam maar zeker achter ons ligt begint door te dringen en mensen kunnen zich weer gaan richten op de zomer. Zonlicht maakt ook de stof endorfine aan in ons lichaam, dat ook wel het ‘gelukshormoon’ wordt genoemd omdat het ons een gelukzalig gevoel bezorgt. Datzelfde gevoel krijg je bijvoorbeeld door te sporten, waarbij ook endorfine vrijkomt.

Maar aan al die jubelstemming en voorjaarsvreugde zit voor heel veel mensen ook een minder positief randje, namelijk hooikoorts. Voor heel veel mensen is dat deze dagen en de komende tijd volksvijand nummer één. Er komen namelijk steeds meer pollen in de lucht door het aanhoudende droge weer, dus wat voor de één een zegen is, is voor de ander juist een vloek genaamd hooikoorts.

Er zijn mensen die nu al klachten hebben door pollen van hazelaars en elzen. Vanaf het moment dat de pollen worden verspreid door de berk begint het hooikoortsseizoen echt en deze week lijkt het zo ver. Dus hooikoortshaters van Nederlanders wapent u allen! We hebben een overzicht voor jullie met een aantal handige tips die jullie zullen helpen in deze strijd tegen de pollen en de hooikoorts.

Vaseline
Vaseline
Het helpt om vaseline rondom je neus te smeren, het vangt namelijk de pollen voor je op voordat ze je neus binnenkomen. Je kunt ook andere zalfjes hiervoor gebruiken, maar over het algemeen geldt dat hoe vetter de zal is, hoe meer deze op kan vangen voor je.

Niet in je ogen wrijven

Probeer niet te krabben of te wrijven
Door in je ogen te wrijven zorg je er juist voor dat je de pollen verspreid. Het beste kun je daarom een nat washandje pakken hiermee rondom je ogen en neus deppen. Het vermindert de jeuk en het zorgt voor de nodige verkoeling. Lees op de volgende pagina de andere tips.


Pagina 1/2