Ouders opgelet: laat je kinderen met dit hete weer niet van de glijbaan gaan

glijbaan

Het kan voor serieuze verwondingen zorgen

Met je kind naar de speeltuin gaan lijkt zo onschuldig. De kleintjes kunnen zich er heerlijk vermaken terwijl jij met ze meespeelt of ze van een afstandje in de gaten houdt. Echter is de speeltuin met dit warme weer niet zo’n onschuldige bestemming. Met name de glijbaan is een grote boosdoener.

Moeder Dawna waarschuwt andere moeders voor de gevaren van de glijbaan tijdens warm weer.

Glijbaan

Tijdens het hete weer kan een glijbaan voor ernstige verwondingen zorgen bij kinderen. De glijbaan kan zo heet worden dat een kind er zo brandwonden aan overhoudt als ze over de glijbaan glijden. Moeder Dawna Wright weet dit als geen ander. Haar vierjarige dochter Asia liep tweedegraads brandwonden op nadat ze van een plastic glijbaan gleed. Het meisje haar huid verbrandde direct en ze liep ernstige blaren op.

Temperatuur

De moeder van Asia keerde later terug naar de glijbaan om te meten hoe warm de temperatuur van de oppervlakte was. Wat bleek? Die was 68 graden! Bij een temperatuur van 45 graden kan de huid al flink verbranden, laat staan bij 68 graden.

Waarschuwen

Op Facebook deelt Dawna foto’s van haar moeder om andere ouders te waarschuwen. “Ik heb mijn kind nog nooit zo hard horen schreeuwen”, vertelt ze aan 41 Action News over het voorval. Hoewel er bij de speeltuin wel borden stonden die waarschuwden voor hete oppervlakken, vindt Dawna dat deze makkelijk over het hoofd gezien kunnen worden. “Vaak zeggen mensen: ‘Dat overkomt mijn kind niet’, maar het kan iedereen overkomen!”

Lees ook: Meteen mee stoppen: waarom je nóóit samen met je kind van een glijbaan moet gaan

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: KSHB | Beeld: Pixabay