Hier denken de meeste mensen als eerste aan als ze wakker worden

En het is niet: ik wil nog een keer omdraaien

Kun jij je die tijd nog herinneren dat je als kind helemaal niet naar bed wilde, want je wilde opblijven zoals de grote mensen? Tegenwoordig is dat wel anders: een avondje vroeg naar bed kunnen is een zegen. En hoewel je er vroeg in ligt, kan opstaan wel even lastig zijn. Is je eerste gedachte ‘koffie’? Dan ben je een uitzondering. De meeste mensen denken namelijk als eerste hieraan wanneer ze wakker worden.

Onderzoek toont aan waar de meeste mensen als eerste aan denken als ze wakker worden. 

Eerste gedachte
De website Sleep Junkie was wel benieuwd waar de meeste mensen als eerste aan denken wanneer ze wakker worden. Hiervoor ondervroeg de website duizend Amerikanen naar hun eerste gedachten in de ochtend. Hieruit bleek dat -ongeacht de leeftijd – de meeste mensen als eerste denken aan geld en werk. Mannen dachten hier over het algemeen iets meer aan; het ging om 56 procent van de mannen tegenover 48 procent van de vrouwen.

Snoozen
Grappig genoeg bleek ook dat de mensen met deze gedachten minder snoozen. Ook viel er wat over het beroep van deze mensen te zeggen. Voornamelijk mensen die werkzaam waren bij de overheid of een administratieve functie hadden, dachten in de ochtend aan geld en werk.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: CosmopolitanBeeld: Unsplash