Hierom moet je na het eten altijd even wandelen

wandelen

Aha!

De tijd dat wandelen als suf wordt gezien ligt inmiddels ver achter ons. Sinds de coronacrisis zijn we massaal aan het wandelen geslagen. Of je nu al regelmatig wandelt of juist nooit, om deze reden zou je na het eten altijd een ommetje moeten maken. 

Na het eten

Sinds corona maken we massaal een lawa (lange wandeling) of een kowa (korte wandeling), maar een wandeling hoeft echt niet meteen 10.000 stappen te zijn. Wandelen is op zichzelf al gezond, zowel voor je mentale als fysieke gezondheid. En wat blijkt? Het is vooral goed om te wandelen na het eten. Niet omdat je er per se veel slanker van wordt, maar vooral voor je algehele gezondheid.

Onderzoek

Veel mensen doen na het eten hooguit meteen de afwas, en ploffen daarna heerlijk op de bank om een avondje te relaxen. Heel begrijpelijk, vooral na een lange werkdag, maar echt verstandig is het niet. Uit onderzoek van de Universiteit van Limerick in Ierland blijkt namelijk dat je beter de wandelschoenen aan kunt trekken voor een ommetje. Het onderzoek werd gehouden onder zowel mensen met als zonder prediabetes en diabetes type 2. Uit beide kwam naar voren dat een wandeling na het eten je bloedsuikerspiegel en insulinespiegel verlaagt.

In beweging

Geen zin om na het eten nog de deur uit te gaan? Blijf dan in elk geval enkele minuten staan na de maaltijd, want ook dit verminderd gezondheidsproblemen. Het is hoe dan ook verstandig om in beweging te komen. Wanneer je gaat wandelen ontstaan er samentrekkingen van je spieren, legt een onderzoeker uit. Daardoor verlaag je al je bloedsuikerspiegel en insulinespiegel. Maak je dezelfde wandeling binnen anderhalf uur na het eten? Dan krijg je geen glucosepiek. En onthoud, je hoeft niet lang of snel te wandelen. Succes!

Lees ook: Om deze 6 redenen is wandelen in de winter extra goed voor je

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels