Hoe kan het dat de één wordt gestoken door muggen en de ander niet?

muggen

Er zijn verschillende redenen voor

Je kent het wel: je doet geen oog dicht omdat er de hele tijd een mug rond je hoofd vliegt. Als je uiteindelijk toch in slaap valt, word je de volgende ochtend wakker met muggenbulten over je hele lijf – waar je niet vanaf kunt blijven omdat het ze zo vreselijk jeuken. En je partner? Die heeft nergens last van. Hoe kan dit toch? 

Zwanger

Vrouwen die in verwachting zijn, kunnen meer muggen aantrekken. In een later stadium van de zwangerschap ademen vrouwen namelijk meer CO2 uit, en muggen komen op CO2 af. Dit zou een reden kunnen zijn dat zwangere vrouwen vaak dubbel de pineut zijn. Ook kunnen zij geuren afgeven waar muggen op afkomen.

Zweet

De temperaturen stijgen, dus we zweten meer. Bij een fysieke activiteit wordt melkzuur via zweet uit je lichaam verwijderd. Melkzuur is een lokstofje voor muggen, dus je raadt het al… Als jij uit de sportschool komt ben je extra aantrekkelijk voor die kleine beestjes.

Bloedtype

Helaas kun je hier niet veel aan veranderen, maar jouw type bloed kan van invloed zijn of je veel geprikt wordt. Muggen zijn nogal kieskeurig en hebben een duidelijke voorkeur voor bloed. Mensen met de bloedgroep O hebben pech, want dat is hun favoriet.

Bier

Lust jij wel een biertje op z’n tijd? Muggen blijkbaar ook. Het schijnt dat muggen je extra vaak steken zodra je een slok van je biertje neemt. En ja, je leest het goed: ‘het schijnt’. Deze theorie is namelijk, in tegenstelling tot de andere punten, nog nooit officieel bewezen.

Genen

Tot slot kun je je (voor)ouders de schuld geven, want het kan ook simpelweg in je genen zitten. Muggen kunnen jou nu eenmaal lekker vinden. En sommige mensen hebben het juist het geluk dat ze een stofje aanmaken dat muggen weghoudt.

Lees ook: Muggenstekker in de slaapkamer: kan dat eigenlijk kwaad?

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels