Hoe laat je tijdens noodgevallen aan hulpdiensten weten dat je huisdieren hebt?

Want ook voor je huisdier moet gezorgd worden

Je moet er niet aan denken dat je een ongeluk krijgt of dat je huis opeens in lichterlaaie staat. Waar je ook niet aan moet denken, is dat je geliefde huisdier wat overkomt. Dus hoe kun je in geval van nood aan de hulpdiensten laten weten dat er huisdieren in je woning zijn?


Jaarlijks komen er honderden katten, honden en andere huisdieren om tijdens een woningbrand.

Huisdier in je woning

Dieren zijn tijdens een brand bang en verstoppen zich waardoor het voor de brandweer niet altijd duidelijk is dat er een huisdier in de woning is. Niet alleen tijdens een brand kan een huisdier vergeten worden. Ook wanneer je onwel wordt wanneer je niet thuis bent, wil je dat iemand voor je huisdier kan zorgen. Hoe je mensen laat weten dat je huisdieren hebt? Er zijn een paar simpele manieren.

Hulpsticker

In Nederland kun je de Sophia noodsticker op je voordeur plakken. In geval van heel heftige brand kan de brandweer helaas niet altijd via de voordeur naar binnen, maar in de meeste gevallen nemen de hulpdiensten de voordeur wanneer jij in nood verkeert. Door de sticker op de voordeur te plakken, zien politie, brandweer en ambulance dat er huisdieren in de woning aanwezig zijn. Zo wordt je huisdier niet zomaar aan zijn of haar lot overgelaten. De Sophia Noodsticker kun je hier bestellen. Woon je in België? Dan bestel je de sticker je hier

Buiten de deur
Ook wanneer je buiten de deur bent en jou overkomt iets, wil je dat er iemand is die je huisdieren kan opvangen. Maar wat nu als je dusdanig onwel bent geworden dat je niemand kunt informeren over de huisdieren die alleen thuis zijn? Dan komt de huisdieren Veiligheidskaart van pas. Dit kaartje heeft de vorm van een pasje en kun je met je meedragen in je portemonnee. Hierop staat vermeld dat jij een huisdier hebt en op de achterkant van het kaartje staan de contactgegevens van degene die in geval van nood gebeld moet worden. Dit kaartje kun je hier bestellen.

Lees ook: Ai: ook het delen van huisdierfoto’s op social media brengt risico’s met zich mee

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube tornadochaser66