Hoe weet je of je last hebt van migraine of gewone hoofdpijn? Dit zijn de symptomen

Welke van de twee heb jij?

Hoofdpijn is heel vervelend, maar dat gaat gelukkig snel weer over. Bij migraine kan het soms wel 72 uur duren voor de pijn wat minder wordt. Toch is het soms wel lastig aan te voelen of je last hebt van gewone hoofdpijn of migraine. Zo kun je het verschil herkennen!

Migraine verloopt in vier nare fasen.

Waarschuwing
Bij een migraineaanval word je altijd vooraf gewaarschuwd. Je lichaam laat je merken dat je last gaat krijgen door je concentratievermogen te verminderen, je hongergevoel weg te nemen en met je emoties te spelen. Het zal bijna voelen alsof je een nachtje doorgehaald hebt, terwijl dit niet het geval is.

Aura’s
Vervolgens krijg je de alom bekende aura’s. Je gaat sterretjes, vlekjes, flitsen of bewegende patronen zien. Die nare verschijnselen nemen een deel van je zicht weg en zijn heel erg vervelend.

Hoofdpijn
Dan begint de naarste fase. De hoofdpijn begint nu en dat bonkende gevoel kan wel tot 72 uur aanhouden. Het kan gepaard gaan met misselijkheid, overgeven en gevoeligheid voor licht en geluid. Het liefste blijf je de hele dag in een stille, duistere kamer liggen, in de hoop dat het over zal gaan.

Herstel
Na zo’n aanval moet je herstellen. Dit kan wel een dag of twee duren. Je bent moe, prikkelbaar en soms heel erg humeurig. Vervelend voor je omgeving en ook zeker voor jezelf.

Als jij al deze symptomen herkent en de vier fases duidelijk merkbaar hebt, dan kan je er donder op zeggen dat je last hebt van migraine. Helaas is er weinig aan te doen, behalve rusten en hopen dat het snel beter gaat.

Lees ook: Heb je last van hoofdpijn? Probeer dit trucje eens!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Pxhere