Dít is hoeveel je kunt aankomen in één dag


Je moet dan wel heel veel eten…

Na twee weken Spanje kun je je soms het leplazerus schrikken wanneer je op de weegschaal gaat staan. De wijzer van de weegschaal gaat veel verder naar rechts dan twee weken geleden. Als je jezelf op het hoofd krabt, kom je tot de conclusie dat je toch wel heel ongezond hebt gegeten en vooral véél. Maar hoeveel moet je eigenlijk eten om een halve kilo aan te komen?

Om een halve kilo per dag aan te komen moet je maar liefst 5500 calorieën naar binnen werken. Dit is veel, maar als je op vakantie bent, ben je je er niet altijd van bewust hoeveel calorieën je eet én drinkt. Natuurlijk eet niet iedereen iedere dag van de vakantie 3500 calorieën te veel, maar verdeeld over drie á vier dagen is het in de vakantie helemaal niet zo raar dat je dit aantal te veel hebt gegeten. Op vakantie eten veel mensen immers meer dan ze thuis zouden doen. 

Rekensom
Even een vlugge rekensom. Naast de 1500/2000 calorieën die je op een dag binnenkrijgt, zou je ook de volgende producten naar binnen moeten werken: zak chips (1080 calorieën), stuk taart (360 calorieën), broodje hamburger (230 calorieën), patat met mayonaise (630 calorieën) een Magnum (250 calorieën), drie glazen rode wijn (370 calorieën) of drie glazen bier (339 calorieën), elf bitterballen (605 calorieën). Kortom je zult niet snel een halve kilo per dag aankomen, maar als je in de vakantie alle remmen los laat, kun je wel een halve kilo per vier dagen aankomen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay