Legt je hond zijn poten in je schoot? Dit betekent het

hond poten in schoot

Heeft jouw viervoeter weleens zijn poten in je schoot gelegd?

Honden kunnen op heel wat ‘ohs’ en ‘ahws’ rekenen wanneer ze hun pootjes in de schoot van hun baasje leggen. Hondenliefhebbers vinden het maar wat aandoenlijk wanneer hun viervoeter dit doet. Maar wat betekent het eigenlijk?

Aandacht

Als je hond zijn poten of poot in je school legt, kan dat verschillende redenen hebben. Net zoals een kind soms aan je been of arm trekt om aandacht, kan een hond zijn poot in je schoot leggen als hij aandacht wil. Hij attendeert je er simpelweg op dat hij er ook nog is.

Honger

Het kan ook andere redenen hebben. Het kan namelijk ook dat je hond trekt heeft. Kijk dus ook even naar de klok wanneer je trouwe vriend zijn poten in je schoot legt. Is het rond etenstijd? Dan is hij op zoek naar een gevuld bakje. Best schattig, maar probeer zijn gedrag niet meteen te belonen met brokjes. Anders kun je elke avond rekenen op een paar poten in je schoot.

Andere reden

Het is ook mogelijk dat je hond stress ervaart. Als je hond gestresst overkomt en hij dan zijn poten in je schoot legt, kan het dat hij bang of verdrietig is en hij troost bij je zoekt. Overigens is het vaak ook een teken van genegenheid. Geef jij je hond een aai over zijn bol en stort hij zijn lichaam dan deels in je schoot? Dan is het een teken dat hij de aandacht waardeert.

Lees ook: Steeds meer gemeenten in Nederland schaffen hondenbelasting af

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Dog Clinic | Beeld: Unsplash