Hoofdluis wordt steeds resistenter, op déze manier ga je wel de strijd aan

hoofdluis

De ‘gemuteerde super-hoofdluis’ is gearriveerd!

Hoofdluis, iedereen heeft er wel een keer mee te maken gehad. Je hebt het ongedierte vroeger zelf op je hoofd gehad of je kinderen zijn al eens woest krabbend thuisgekomen. Hoofdluizen zijn parasieten die zich voeden met mensenbloed. De luis zoekt graag warme en behaarde plekjes op, zoals achter je oren of in je nek. Hoofdluizen vermenigvuldigen zich razendsnel, de eitjes zitten binnen no time overal. 

Het is dan ook algemeen bekend dat hoofdluis maar moeilijk te bestrijden is.  Hoofdluis is ontzettend besmettelijk: zodra er één kind last van heeft loopt binnen een mum van tijd de hele klas te krabben. Zodra de beestjes ontdekt worden gaan ouders de strijd aan met speciale shampoo en àlles moet in de was. Een ontzettende rotklus! Blijkt nu tot overmaat van ramp dat de luizen resistent worden voor de bestrijdingsmiddelen…! Gelukkig hebben wij dé manier om van luizen af te komen. Hoofdluizen zijn vreselijk vervelend en besmettelijk. De besmettingen lijken in Nederland niet af te nemen, ondanks een stijging in de verkoop van bestrijdingsmiddelen. Conclusie: de luis is resistent geworden!

Geen paniek, dit betekent niet dat de diertjes niet meer bestreden kunnen worden. Het devies is even simpel als effectief: Kammen, kammen en nog eens kammen. Kam het haar van je kind twee weken lang élke dag en verwijder alle luizen en neten die je tegenkomt. Om het kammen extra effectief te maken volg je deze routine:

  •  maak het haar door en door nat
  • verdeel crèmespoeling door het haar
  • bescherm de ogen en kam de klitten uit het haar
  • houd het hoofd voorover boven een wasbak of vel papier
  • kam het haar van achter naar voren tegen de hoofdhuid aan
  • veeg de kam regelmatig af en controleer of je luizen ziet
  • let extra op gebieden bij de hoofdhuid, achter de oren en in de nek
  • spoel de gevonden luizen door de wc of de wasbak

Na twee weken is je kind weer helemaal luisvrij. Deel dit bericht met je vrienden, ze zullen je dankbaar zijn!

Array