4x Waarom je na het slapen wakker wordt met hoofdpijn

Dit zijn de meestvoorkomende oorzaken voor hoofdpijn na het slapen

Een kater herkennen we allemaal wel, maar wat als je met ditzelfde koppende gevoel wakker wordt terwijl jij geen druppel alcohol hebt genuttigd? Dan heb je waarschijnlijk verkeerd gelegen en is je slaaphouding de boosdoener.

Dit zijn de slaaphoudingen die veelal voor hoofdpijn kunnen zorgen:

Buikslaper

Draai jij je in bed het liefst op je buik? Dan is de kans aanwezig dat je ’s ochtends wakker wordt met hoofdpijn. Doordat jij op je buik ligt, buigt je nek zich op een onnatuurlijke manier. En dat kan ervoor zorgen dat je wakker wordt met een naar gevoel.

Foetushouding

Hoewel je bij deze houding anders ligt dan op je buik, wordt toch je nek weer te vele belast. Je legt te veel druk op je nek wanneer je je knieën optrekt.

Armen boven je hoofd

Slaap jij met je armen op je kussen waarbij je hoofd in je elleboogholte ligt? Of leg jij je armen zelfs over je gezicht heen? Dan is dit het juiste moment om daarmee te stoppen. Door deze houding aan te nemen, wordt je bloedcirculatie belast waardoor je hoofdpijn kunt krijgen.

Weinig bewegen

Het is belangrijk dat je je in je slaap regelmatig omdraait om de circulatie een beetje op gang te houden. Denk jij dat jij weinig beweegt in je slaap? Ga dan voor het slapengaan in een van je minder favoriete posities liggen. Je draait vanzelf om naar je favoriete houding.

Lees ook: 4 onverwachte dingen die hoofdpijn kunnen veroorzaken

Bron: LibelleBeeld: Pexels