Hooikoorts? Dit alcoholische drankje kan verlichting geven

hooikoorts

Het beste nieuws dat je vandaag zult horen

In supermarkten en drogisterijen kun je tig sprays en medicijnen vinden die beloven hooikoortsklachten te verminderen. Experts hebben daarentegen een veel gezelligere remedie gevonden. De volgende alcoholische versnapering zou namelijk je hooikoortsklachten verminderen.

Onderzoek

Jawel, het is weer zover: de pollenradar kleurt rood. Voor mensen met hooikoorts betekent dit dat hun dagen weer uit snotteren en niezen bestaat. Maarre, er zou een alcoholisch drankje zijn dat je hooikoorts verminderd.

Alcoholische drankjes zouden hooikoorts allesbehalve ten goede komen, maar volgens Asthma UK kunnen doorzichtige sterke dranken als gin en wodka de klachten wel verminderen. Meer dan zestig procent van de mensen met hooikoorts geeft toe dat alcohol hun allergische reacties erger maakt. Onderzoek bevestigt dit, het zou namelijk te wijten zijn aan de histamine en sulfieten dat het bevat.

Betere keuze

Donkere dranken als rode wijn en bier hebben hogere levels van deze stoffen dan doorzichtige dranken als wodka en gin, waardoor de doorzichtige dranken een ‘betere keuze’ zouden zijn. Vooral gin, wat te maken zou hebben met het distillatieproces. Wil je toch liever aan de wijn? Dan zou je eens op zoek kunnen gaan naar een wijn die laag is in sulfieten of een biologische wijn kunnen proberen. Goed, in ieder geval is het belangrijk om met mate te drinken. Proost!

Lees ook: 10 tips om minder last te hebben van hooikoorts

Bron: Grazia | Beeld: Pexels