Hooikoortsklachten verlichten? Duik dan met je partner tussen de lakens

hooikoorts

Volgens experts is het dé manier om hooikoortsklachten te verminderen

In supermarkten en drogisterijen kun je tig sprays en medicijnen vinden die beloven hooikoortsklachten te verminderen. Experts hebben daarentegen een goedkopere (en leukere) remedie gevonden: de liefde bedrijven.

Minder tranen

Volgens Iraanse onderzoekers van de Tabriz Medical University kun je hooikoortsklachten deels de kop indrukken door de koffer in te duiken met je lief. De onderzoekers ontdekten dat het voortplantingssysteem van ons lichaam gekoppeld is aan het neussysteem. In andere woorden: wie de daad uitvoert vernauwt hiermee de bloedvaten in de bus en de ogen. Hierdoor tranen je ogen minderen en het helpt tegen die verstopte neus.

Andere remedies 

Het team van onderzoekers geeft wel toe dat het nog nader onderzocht moet worden. Al kan het natuurlijk nooit kwaad om de theorie te testen. Wil je je hooikoortsklachten koste wat het kost zo gering mogelijk houden? Dan zijn er ook andere dingen die je kunt doen: 

 • Ga minder naar buiten
  Als je binnenblijft, word je minder blootgesteld aan pollen. We snappen dat het niet leuk is, maar het is een manier.
 • Vermijd bepaalde plekken
  Bossen of andere plekken waar veel bloeiende berken en essen staan kun je nu het beste vermijden. Heb je geen idee hoe berken en essen eruitzien? Dan staat Google paraat voor je vraag.
 • Houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten
  Op deze manier kunnen er ook minder pollen binnenkomen. We kunnen ons voorstellen dat het alleen niet zo lekker is om alles potdicht te houden, je moet immers ook kunnen luchten. Gebruik in dat geval pollenwerende horren.
 • Vermijd lichamelijke inspanning in de buitenlucht
  Met name als de luchtkwaliteit slecht is, kun je lichamelijke inspanning buiten het beste beperken. Via de website luchtmeetnet.nl kun je in de gaten houden hoe de luchtkwaliteit is.
 • Droog kleren niet buiten
  Hang je gewassen was niet buiten te drogen, maar hang het binnen op aan een droogrekje of gebruik een droger als je dat fijner vindt. Hang je de kleding buiten? Dan kunnen er juist pollen op je kleding gaan zitten.

Lees ook: Aha! Zo voorkom je hooikoorts-niesbuien in de auto

Bron: Her, Standard UK, LUMC | Beeld: Pexels