Check deze 7 dingen altijd als je je hotelkamer binnenstapt

hotelkamer

Je hotelkamer is niet altijd even schoon als je denkt

Hotelkamers associeer je vaak met de gedachte dat ze elke dag schoon worden gemaakt. Dit is ook zo, alleen de mate waarin dit gedaan wordt verschilt dikwijls nog wel een beetje. Er zijn een aantal checks die je altijd moet uitvoeren als je een hotelkamer binnenstapt. Deze checks zorgen ervoor dat jij een comfortabel verblijf gaat hebben en je nergens zorgen over hoeft te maken. Mocht je dan ergens achter komen, dan kun je nog vragen voor een extra schoonmaak of een andere kamer. 

Voortaan doe jij eerst deze snelle check even.

Bedwantsen

Het eerste wat je altijd even moet doen is kijken of er geen bedwantsen in het bed zitten. Ook als je in een hotel zit met veel sterren kan dit voorkomen. Je zou toch maar net een van die ongelukkige mensen zijn die een bedwants per ongeluk meeneemt in de koffer. Als dat gebeurt, zit je waarschijnlijk zelf met het probleem en dat wil je niet. Trek daarom in het hotel altijd gelijk de deken van het bed en check de naden van het matras, laken en ook de hoofdsteun. Gebruik de zaklamp van je telefoon om alles zo duidelijk mogelijk te zien.

Doekjes

Ondanks dat hotelkamers vaak gezogen en gestoft worden, kan het zijn dat er plekken zijn die vergeten worden. Neem daarom altijd doekjes mee, zodat je zelf wat bacteriën kunt verwijderen. Dingen die je gelijk even moet boenen zijn:

  • de afstandsbediening
  • het bureau
  • de gootsteen
  • het aanrecht in de badkamer

Minibar

Check ook altijd even de minibar. Ook al wil je misschien niets drinken of eten, het is belangrijk dat deze volledig gevuld is. Het kan namelijk zo zijn dat je een rekening krijgt voor de dingen die missen, ondanks dat ze zelf niks gehad hebt. Om de hoofdpijn van het bewijzen dat dat zakje chips echt niet in jouw maag verdwenen is, is het belangrijk om dat soort drama’s voor te zijn. Dat doe je heel simpel door het even te controleren.


Pagina 1/2