Hugo de Jonge: ’60-plussers krijgen dit jaar nog uitnodiging voor boosterprik’

hugo de jonge

Deze belofte deed de zorgminister gister tijdens het coronadebat

Ben jij ouder dan zestig jaar en heb jij langer dan zes maanden geleden je laatste coronavaccinatie gekregen? Dan zou je volgens Hugo de Jonge nog voor het einde van 2021 een uitnodiging voor een boosterprik op je deurmat kunnen verwachten. 

Trage start

Tot nu toe zijn er in Nederland zo’n 200.000 boosterprikken gezet en dat is, in vergelijking met andere landen, allesbehalve veel. We lopen achter op onze buurlanden. Zo zijn er in België al zo’n 1,5 miljoen boosterprikken gezet. In Frankrijk en Duitsland zijn al rond de 8 miljoen boosterprikken uitgedeeld.

‘Achteraan bungelen’

Het trage tempo vindt ook premier Rutte een vervelend gegeven. “Ik baal er ook van dat we achteraan bungelen. Maar we moeten varen op de wetenschap. Er lag op 2 november pas een advies van de Gezondheidsraad”, wist Rutte uit te leggen. Deze opmerking werd gevolgd door een belofte van Hugo de Jonge. “De 60-plussers die langer dan zes maanden geleden hun laatste coronavaccinatie hebben gehad, kunnen nog in de decembermaand van 2021 een uitnodiging voor een boostervaccinatie verwachten”, wist de zorgminister te vertellen.

Lees ook: Doutzen Kroes onder vuur na delen video over coronavaccinatie

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress