Huh? Dít moet je juist niet doen als je warme voeten wilt krijgen


Wij deden dit altijd…

Gezien het buiten steeds kouder wordt, doen we van alles om het maar -zo snel mogelijk- warm te krijgen. De verwarming gaat wat hoger, we trekken een warme trui aan en drinken continu kopjes thee. Toch is het soms wel heel erg moeilijk om je koude voeten weer warm te krijgen.

Een extra paar sokken aantrekken helpt vaak niet…

IJskoude voeten
Wanneer je ’s avonds in bed wilt kruipen, wil je je het liefst comfortabel onder de deken nestelen. Niets is minder waar, want je voeten voelen aan als ijsklontjes. Je kunt je voeten tegen de benen van je partner aanleggen om ze op te warmen, maar je wederhelft is daar vaak niet blij mee. Dan maar even een kopje thee of koffie drinken om op te waren? Fout! Dat moet je niet meer doen en wel hierom.

Bloedvaten vernauwen
Wanneer jij je tegoed doet aan een heerlijk heet kopje koffie of thee, kun je juist koude voeten en benen krijgen. Warme dranken waar cafeïne inzitten, vernauwen de bloedvaten in je benen namelijk. Van koffie krijg je het dus wel even warm, maar op de lange termijn krijg je het er kouder door! De beste manier om warme voeten te krijgen wanneer je in bed stapt is door geitenwollensokken aan te trekken of door een kruik bij het voeteneinde in bed te leggen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’m op Pinterest!

Bron: Huffington Post | Beeld: Pexels