Dit gebeurt er met je lichaam als je iedere dag kokoswater drinkt


Kokoswater is heel erg gezond en dorstlessend

Kokoswater is niet meer een drankje dat je drinkt als je met je billen bloot op een onbewoond eiland zit; tegenwoordig koop je het zo in de supermarkt. Het is niet alleen heerlijk verfrissend maar kent ook nog eens heel veel gezondheidsvoordelen. 

Het sap uit een kokos zit boordevol vitaminen en mineralen en heeft, zo lang het puur sap is en er geen smaakversterkers of suikers aan toe zijn gevoegd, een positieve uitwerking op je gezondheid.

Vitamine C

Kokoswater bevat veel vitamine C, magnesium en kalium. Deze stoffen hebben een positieve invloed op de bloeddruk en kunnen ervoor zorgen dat ze omlaag gaat. Dit komt doordat de kalium in het water de effecten van te veel zout teniet doet.

Geen vet

Kokoswater bevat nagenoeg geen vet, waardoor het een heel goed drankje is voor mensen die een te hoog cholesterol hebben. Ook is het een fijne dorstlesser voor mensen die op dieet zijn: het bevat namelijk nauwelijks calorieën.

Hydratatie

In kokoswater zitten veel elektrolyten (mineralen) die bijdragen aan een goede vochtbalans in het lichaam. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat het sap het lichaam beter kan hydrateren dan water dat kan.

Spieren

Het sap uit de jonge kokosnoot is ook nog eens heel heilzaam voor de spieren. Het sap bevat namelijk potassium en sodium, wat een gunstige invloed heeft op de spieren.

Let op

Redenen genoeg om kokoswater te drinken dus! Let er alleen wel op dat je het drankje van een merk koopt dat uitsluitend puur sap van de jonge kokos gebruikt. Het merk Obrigado maakt kokoswater van 100% puur sap en voegt hier geen suiker of smaakversterkers aan toe.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: A Healthy Life | Beeld: Pixabay