Iehl! Wij moeten er niet aan denken, maar dit blijkt dus SUPER gezond te zijn!

 

kiwi

Een kiwi is gezond en op deze manier wordt hij nog gezonder!

Een kiwi is ontzettend gezond! Eerder werd al bekend gemaakt dat het eten van twee kiwi’s op een dag enorm veel voordelen kan geven. Het geeft een positieve boost aan je spijsvertering. Ze zitten vol met vitamine C, waardoor je weerstand verbetert en je vitaler wordt. Nu blijkt het velletje van deze fruitsoort ook nog eens extra gezond te zijn!

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat het harige schilletje van de kiwi ook ontzettend gezond is! Het idee is misschien niet direct erg smakelijk, maar de kiwiboeren uit Nieuw-Zeeland eten hun kiwi’s met huid en haar op! In de schil zitten namelijk heel veel vezels. Door dagelijks voldoende vezels naar binnen te krijgen zorg je voor een gezonde spijsvertering en een vol gevoel. Hierdoor kan je makkelijker op gewicht blijven. Er zijn ook vezels die het risico op hart- en vaatziekten verlagen, door het cholesterolgehalte gunstig aan te pakken.

Mocht je het eens willen uitproberen, probeer dan eerst eens de gele kiwi. Hier zitten nog meer vitaminen in dan in de groene kiwi, maar ook de schil heeft vrijwel geen haartjes. Als je je toch aan de groene kiwi waagt, spoel hem dan goed af en je kan de haartjes er afborstelen voor je hem eet.

 


Pagina 1/1