6 redenen waarom je ijskoud zou moeten douchen

Het is even wennen, maar enorm goed voor je gezondheid

Wist jij dat het ontzettend gezond is om regelmatig een ijskoude douche te nemen? Vaarwel zeggen tegen je warme wasbeurt klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar het is de moeite waard. De watertemperatuur een paar graden lager zetten brengt namelijk deze zes voordelen met zich mee.

1. Het is goed voor je immuunsysteem

Vaak wordt het tegenovergestelde gedacht, maar uit onderzoek blijkt dat kou juist je weerstand verhoogt. Door blootstelling aan lage temperaturen krijgt je immuunsysteem een boost en heb je minder snel last van ziektes en ontstekingen. Goed nieuws: dit effect kun je al merken door per keer maar 30 seconden koud te douchen.

2. Het geeft je energie

Door een frisse douche komt er adrenaline vrij in je lichaam. Vooral ’s ochtends kan dit goed van pas komen: het maakt je in één klap klaarwakker en je stapt waarschijnlijk vol energie de douchecabine uit. Voel je je meestal juist suf aan het einde van de werkdag? Dan kan een ijskoude douche in de avond verhelderend werken en je hoofd weer leegmaken.

3. Het kan je gelukkiger maken

Als het je gelukt is om een ijskoude douche te doorstaan, zul je merken dat je je daarna fantastisch gaat voelen. Door deze kleine overwinning zorgt je lichaam er namelijk voor dat er meer gelukshormonen vrijkomen. Sta jij straks zingend onder een koude douche?

Benieuwd naar de andere drie voordelen van een koude douche? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2