In déze periodes stranden de meeste relaties

breakup season

En dat is dus niet alleen na de zomervakantie …

Of een relatie strandt of niet, hangt natuurlijk niet af van het zogenoemdebreakup season. Er wordt echter wel vaak gezegd dat de meeste relaties eindigen na de zomervakantie. Maar ook in andere periodes zien we veel koppels uit elkaar gaan. 

Valentijnsdag

Valentijnsdag: iedereen heeft er zo zijn of haar mening over. Sommige mensen pakken groots uit en sommige mensen besteden het liefst helemaal géén aandacht aan deze dag. Hierdoor liggen de verwachtingen voor Valentijnsdag soms ver uit elkaar, wat leidt tot teleurstelling en uiteindelijk kan het zelfs tot overdenkingen over de relatie leiden. In het ergste geval resulteert dit in het einde van de relatie. Onthoud dat het essentieel is om open en eerlijk te communiceren over de verwachtingen, zodat beide partners zich bewust zijn van wat er van hen verwacht wordt.

De feestdagen

Ook direct na de feestdagen worden veel relaties beëindigd. Het begin van een nieuw jaar zet mensen aan het denken over hoe ze de toekomst voor zich zien en wat hun doelen zijn voor het komende jaar. Hier hoort ook het nadenken over de relatie bij en helaas komen sommige mensen tot de conclusie dat hun relatie niet meer tot hun toekomstplaatje behoort.

Maar ook vlak vóór de feestdagen kan het raak zijn. Dit is misschien wel het meest pijnlijke moment voor het verbreken van een relatie, aangezien iedereen feestviert met zijn of haar geliefden. Toch blijkt het dat mensen de feestdagen liever alleen doorbrengen, dan in een ongelukkige relatie.

Zomervakantie

Maar ook tijdens de periode na de zomervakantie loopt onze relatie gevaar. September betekent niet alleen dat je weer aan het werk moet, de maand komt vaak ook met een moment van bezinning. We denken na over wat we van het jaar verlangen en soms hoor een partner of relatie daar helaas niet bij.

Lees ook: ‘Vakantie voorbij? Zo pak je je ritme weer op’

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels